Alternatív népzene hangokkal és képekkel – Különleges élményt kínál Okos Viola lemezbemutató koncertje a Fonóban

Különleges atmoszférájú zenei világ, videoklipekkel illusztrált, sajátos hangzásvilágú szerzemények várják az érdeklődőket Okos Viola énekes-dalszerző első lemezbemutató koncertjén február 1-jén a Fonóban.

Az Odd ID/ Ethnofil zenekarból, a Makám Quartetből és a Fuvalom Énekegyüttesből ismert Okos Viola énekes-dalszerző gyermekkora óta foglalkozik zenével és előadóművészettel. Tanulmányait az egri zeneiskola után a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola népzene szakán folytatta énekesként és hegedűsként. A hegedű mellett gitárral és kobozzal is fellépő énekesnőre később számos más zenei stílus is hatott, különböző műfajokban alkotott. 

Az népies, progresszív és elektronikus elemeket ötvöző Odd ID/Ethnofil zenekarban 13 éve, a Krulik Zoltán vezette Makám Quartettben és a Fuvalom népi a capella együttesben tavaly óta zenél és énekel, de az utóbbi években már szólóban is rendszeresen fellép.

Debütáló EP-jének népzenei feldolgozásokon alapuló szerzeményeit 2021-től kezdte írni, majd tavaly maga rögzítette és szerkesztette azokat házi stúdiójában. A zeneszámok koboz- és gitáralapra írt darabok, melyeknek kiegészítőiként az énekhang, a hegedű és különböző hangeffektek is megjelennek.

A különleges hangulatú, improvizatív népdalfeldolgozásokban alternatív műfajok hatásai is felfedezhetők, letisztult, merengő, atmoszferikus zenei világot eredményezve. A dalokhoz idén vizuális anyag is készült, így a zeneszámokat már a videoklippel együtt ismerhetik meg az érdeklődők február 1-jén a Fonó Budai Zeneházban, ahol a művésznő egyéb szerzeményei, népzene-feldolgozásai is felcsendülnek majd.

Címlapkép: Nagy Eszter Fruzsina