Elindult a Hangfoglaló Program tavaszi Backstage Klubturnéja

Elindult a Hangfoglaló Program Backstage Kubturnéja, amely a hazai zenei szcéna legfrissebb tehetségeit viszi el az ország különböző pontjaira. Az ingyenesen látogatható rendezvénysorozaton a koncertek mellett különböző szakmai programok is várják az érdeklődőket.

A Backstage Klubturnét Szlimmy, a fiatal halásztelki rapper és cserihanna, a bábrendezőként is sikeres énekes-dalszerző nyitotta május 15-én a szegedi JATE Klubban. A következő állomás május 17-én Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban lesz, ahol a rockot és a technót a dzsesszel ötvöző félinstrumentális Gorg & Benzol trió, az elektronikus undergroundtól a merengős alter popig terjedő repertoárral rendelkező Fehér Lili, azaz Lenkke_, a sajátos ipari metalkcoret játszó Wires zenekar, az indie rockból inspirálódott Fran Palermo együttes, valamint a stoner és progresszív rockból építkező Tengeri Püspök formáció várja az érdeklődőket.

A koncertsorozat harmadik állomása a veszprémi Papírkutya Kultúrbisztró, ahol május 21-én az éteri hangjáról, improvizatív előadásmódjáról és különleges atmoszférájú, dzsesszes, art-popos, elektronikus szerzeményeiről ismert Indigó, azaz Palágyi Ildikóad koncertet. A turné május 25-én a pécsi Káptalan Kertben a ’70-es és ’80-as évek hangzásvilágát idéző Selah Vie együttes, az elektronikát népzenei elemekkel párosító Labek & Chrobak duó, Lenkke_ és két helyi formáció koncertjével, valamint lemezbörzével, színpad- és backstage látogatással zárul.

A közönség a koncertek előtt szakmai programokon is részt vehet, Debrecenben például a zenész és manager kapcsolatát boncolgatja Mégötlövés, a Bëlga frontembere és Szolnoki-Kovács Péter, a csapat szervezője, Süli András, a Campus Fesztivál főszervezője moderálásával. Az érdeklődők a koncerteket megelőzően az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program pályázati lehetőségeiről és az előadók a karrierjének beindítását segítő programokról tájékozódhatnak, mindemellett a Hangfoglaló Programiroda tevékenységét és működését is megismerhetik.

Az eseményekre a belépés díjtalan.