Farsangi funk

  • Farsang: Vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, másfél-két hónapos időszak, mulatságok, bálok szokásos ideje.
  • Funk: Amerikai eredetű zenei stílus, amely a hatvanas évek végén alakult ki, amikor afroamerikai zenészek a soul, a jazz és a rhythm and blues elemeit egy ritmuscentrikus, új tánczenei formába öntötték.

Itt a farsang, áll a bál! És ha bál, akkor zene. Nem feltétlen funk, és fánkot sem ígérhetünk, de jó magyar zenéket, azokat igen. Következzenek hazai előadók farsangi hangulathoz illő dalai, jelmezben vagy anélkül, de mindenképpen vidáman!

Tha Shudras: Ég a gyertya

Maszkabálunk első fellépője a Szegedről érkező Tha Shudras. Trap Kapitány, Mechanic Man, Sárdna, Mirror Man és Soul Man nem kizárólag a farsangi helyzetre való tekintettel lép maszkban színpadra, minden koncertjükön így jelennek meg közönségük előtt.

Csaknekedkislány: Nyúl

„Nyuszinak is csak te hívsz, kiver tőle a víz… Én a Nyúl vagyok!” – énekli Csepella Olivér egyenruhás tánczenekarának élén. És neki még ezt is elhisszük.

Divided: Don’t Turn Away

Az álarcos mulatság következő fellépője a Divided együttes. Vad külsejük ne tévessze meg önöket, a rémisztő maszkok érző szíveket takarnak. Illetve arcokat. A zenekar tagjai mindannyian űrhajósok szerettek volna lenni felnőttkorukban, kivéve a dobosukat, aki már gyermekként is epret akart árulni. Az ő álma valóra vált.

Dope Calypso: Boys From Heaven

Karneváli hangulatba kerülhetünk a Dope Calypso lendületes dalától is, amelynek különlegessége, hogy sikerült megnyerniük vendégművésznek egy igazi mélytengeri ragadozót.

Anna & The Barbies: Yo’ Ass Is Mine

Pásztor Anna és Alba Hyseni kettősét látva kihirdethetjük jelmezversenyünk győzteseit. Öltözékük és lenyűgöző előadásuk egyértelműen az első helyre emeli őket. Dámák diadalma a fársángon.

Megjelent az Index.hu-n.