Frenk az elektropopból visszatér az akusztikus zenéhez

A Várkert Akusztik sorozat következő fellépője Frenk. A multiinstrumentalista zeneszerző-szövegíró-előadó április 12-én, pénteken este hétkor lép a Várkert Bazár közönsége elé.

Frenk, azaz Torma Gábor a hazai zenei élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Számtalan hangszeren játszik, lemezein ő maga dobol, zongorázik, gitározik és énekel. Muzsikájában ötvöződik a pop, a funk, a rock’n’roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, melankolikusak és vadak, sanzonosak és populárisak. Egyedi frenkes stílust teremtett a különböző zenei irányzatok jegyeinek vegyítésével. Jórészt akusztikus produkciói után tavaly megjelent nyolcadik lemezén belekóstolt a szintipopba.

Fotó: a38.hu

Az akusztik koncerten hallhatóak lesznek legújabb dalai és korábbi albumain szereplő számai is, valamint David Bowie, Zappa és Elvis feldolgozások.

Frenk a Hiperkarma dobosaként került az underground zenei kultúra sűrűjébe és vált ismertté, 2005-ben alapított saját zenekart, 2007 óta pedig egyike a Budapest Bár állandó énekeseinek.

Járt a Bartók Konzervatóriumba és a Zeneművészeti Főiskola jazz-tanszakára ám egyiket sem fejezte be. Játszott a Hiperkarmában, a Quimby-ben, a Kispál és a Borzban, a Balatonban.

Több kreatív zenei formáció tagja, többek között a Tom Waits amerikai színész/zenész tiszteletére, Kiss Tiborral, Varga Liviussal, Ian Siegal-lal, Ripoff Raskolnikov-val, Varga Lacával és Nagy Szabolccsal alapított Braindogs-ban dobol, énekel, zongorázik, gitározik.