Hetvenhatodik állomásán indul a Hangszert a kézbe

Hat év után tér vissza a Hangszert a kézbe kiállítás Ceglédre, a Kossuth Művelődési Központ falai közé, ami egyben azt is jelenti, hogy 76. állomásával itt indítja nyolcadik évét az NKA Hangfoglaló Program támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat.

Nyolc évvel ezelőtt, 2017 februárjában indult útjára a Hangszert a kézbe sorozat, amelynek elsődleges célja a kezdetek óta nem változott: minél többeknek lehetőséget biztosítani hangszerek és hangtechnikai berendezések kipróbálására, bízva abban, hogy így sokan kapnak kedvet a zenetanuláshoz, a zenéléshez. A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) szervezésében megvalósuló sorozat az elmúlt években ötvenegy településre jutott el, és az eddigi 278 kiállítási napon közel 150 ezer látogatót fogadott.

HANOSZ Hangszert a kézbe

Az NKA Hangfoglaló Program meghívásos pályázatának köszönhetően 2024-ben ismét útra kelhet a 7 szekcióba szervezet mintegy 140 hangszer és hangeszköz, illetve a kiállításokat kísérő rendhagyó énekórák és a mindezeket megvalósító szakembergárda.

Cegléd 2018 novemberében, huszonharmadik helyszínként látta először vendégül a kiállítást, akkor 3 nap alatt közel 2000 látogatója volt a rendezvénynek. Hat év azonban nagy idő a kiállítás legfontosabb célcsoportjának számító iskolások körében, hiszen, aki kisiskolásként járt az első ceglédi Hangszert a kézbe kiállításon, ma középiskolás vagy már az érettségijére készül, azaz egészen biztos, hogy máshogy viszonyul a zenéhez, a zenéléshez és a hangszerekhez. A szervezők ezért is tartják fontosnak, hogy a korábban már felkeresett településekre újra eljuthassanak.

HANOSZ Hangszert a kézbe

Cegléden február 1-jén nyílik meg a Hangszert a kézbe sorozat 76. kiállítása, amit ismét három napon keresztül látogathatnak az érdeklődők,

A sorozat folytatódik, így február 6-án már Siófokon, a Kálmán Imre Művelődési Központban lesznek kipróbálhatók az utazó hangszerek. És már biztos, hogy márciusban Újpesten, áprilisban pedig Vácon lesz Hangszert a kézbe, valamint az is, hogy a tanév végéig további négy helyszínre jut el a rendezvény.