Idén először rendezik meg a nemzetközi Budapest GipsyFestet az A 38 Hajón 

Első alkalommal rendezik meg a nemzetközi Budapest GipsyFest-et május 10-12-én az A38 Hajón. A Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat fergeteges hangulatúnak ígérkező rendezvényén a koncertek mellett divatbemutató, kiállítás és hangszeres workshop várja az érdeklődőket.

A május 10-én kezdődő háromnapos rendezvényen a zene lesz a főszereplő. Olyan neves zenekarok adnak majd koncertet, mint a tradicionális oláh cigány zenét játszó, nemzetközi hírű Romengo, a magyarországi világzene egyik jelentős képviselőjének számító Besh o droM, a Kalyi Jag világhírű szólóénekes-párja, Balog József és Künstler Ágnes alapította EtnoRom, az oroszlányi cigány muzsikusok alkotta Kale Lulugyi, a Magyarországon egyedül katalán rumbát játszó MazsiMó-GipsyMó, valamint a Karaván Família, amely a fesztiválon tartja 20 éves jubileumi koncertjét. 

A fellépők között lesz még a Le Rom, a Parno Graszt, az Oláh Gergő Akusztik, a Pesti Csillagok, valamint a dél-szerbiai Bojan Krstic Orkestar nevű rézfúvós zenekar. A rendezvény különleges színfoltjának ígérkezik a világ első roma divatstúdiója, a Romani Design divatbemutatója a Varga Helana Band koncertje kíséretében. A fesztivál workshopján a hagyományos oláh cigány hangszerekkel – a kanállal, a kannával, a teknővel és a szájbőgővel –, valamint ezek megszólaltatásával ismerkedhetnek meg a látogatók, az A38 éttermében pedig Kunhegyesi Ferenc festőművész alkotásait tekinthetik meg a fesztivál ideje alatt. 

A programok időrendben:

Péntek:

19:30 – EtnoRom 
20:40 – Oláh Gergő Akusztik 
21:50 – Le Rom
23:00 – MazsiMó-GipsyMó – Rumba Catalana

Szombat:

18:00 – Kale Lulugyi 
18:45 – Hangszeres workshop
19:30 – Karaván Família

20:45 – Romengo & Lakatos Mónika
22:00 – Besh o droM 

Vasárnap:

19:30 – Romani Design Divatbemutató & Varga Helena Band
20:40 – Pesti Csillagok 
21:50 – Parno Graszt
23:10 – Bojan Krstic Orkestar