Idén Kéknyúl hozta a piros tojást…

Húsvét alkalomból megosztottuk veled a húsvéti készülődéshez és a jó hangulathoz elengedhetetlen receptünket, egy lendületes összeállítást a Kéknyúl zenekartól.  A 2008-ban alapított Kéknyúl megálmodója Premecz Mátyás egy egyedi zenei világ megalkotásának vízióját tűzte ki céljául. Ebben a világban a jazz, funk és instrumentális zene ötvözetével, improvizációval és játékos elemekkel kápráztatja el a közönségét. És ha már a Kéknyúlról esik szó Húsvétkor, egy tojásvadászatra is szeretnénk meginvitálni! Lássuk mennyiben sikerül észrevenned a Kéknyúl videóink Easter Egg-jeit! 

A húsvéti tojások, avagy Easter Egg-ek segítségével az igazán szemfülesek képesek extra információkat, érdekességeket felfedezni egy adott vizuális produktumban. A kreatív ötlet korántsem újkeletű, hiszen például a Walt Disney is számtalan apró meglepetéssel kápráztatja el a figyelmes felfedezőket. 

Készen állsz a vadászatra?

Future In The Past Tense

Kezdjük is a Future In The Past Tense című dalukkal, ahol Premecz Mátyás egy B3-as alkatrészekkel tuningolt Hammond B2-es orgonán játszik. A hangszer ugyan jóval idősebb, mint megszólaltatója, azonban Premecz Mátyástól sosem állt távol a műfaji határok mentén történő alkotás. Ezen a területen érzi igazán jól magát. 

Love and Happiness

2012-ben az A38 színpadán nem mással zenélt együtt, mint Big John Whitfielddel. Az esemény keretei között pedig olyan klasszikusokat is feldolgoztak együtt, mint Steve Wonder Love and Happiness című dala.

Like a Glove

A zenekar frontembere Andrew Hefler amerikai színész-énekes évtizedek óta él Magyarországon. Az ő egyedi hangszíne teszi igazán izgalmassá a Kéknyúl hangzását és stílusát.

Expect Me

Végül lássuk az Expect Me című szerzeményt! Az időutazás élményét ajándékozza nekünk az instrumentális játék, amely hatására azon kapjuk magunkat, hogy ritmusra mozgunk. A dal címe csalóka, hiszen ilyen egyedi produkcióra mi magunk sem számítottunk!

A Kéknyúl dalainak egyik esszenciális része a szórakozás, az improvizatív játék. Ellátogatva egy koncertjükre számíthatunk új elemekre, hangzásokra és egyéb zenei meglepetésekre! Unalmas biztosan nem lehet, ezt garantáljuk! 

Amennyiben kedvet kaptál, hogy élőben is meghallgasd őket június 28-án lehetőséged nyílik rá, hiszen visszatérő előadók a Fishing On Orfű programsorozatán. Addig is amennyiben érdekel a zenekar nevének eredete, vagy egyéb információ a Kéknyúlról a popkulturalis.hu-n mindent megtalálsz!

Megjelent az Index.hu-n.