Lehet, nem is kell több új szerelmes dalt írni, a régieket is fel lehet dolgozni

Szerelmes dalokból kifogyhatatlanok vagyunk, de van néhány örökzöld, amely időről időre újra felbukkan valamilyen feldolgozásban. Lássuk, hogyan hangzik Demjén Ferenc Halott Pénz-esen vagy Cseh Tamás Punnany Massif-verzióban.

Csönded vagyok

Cseh Tamás Csönded vagyok című dala nyilvánvalóan az egyik legérzelmesebb, sokat idézett dalszöveg, amelynek a 30Y-feldolgozása mellett a Punnany Massif is megkísérelte az újrahangszerelést, és csinált belőle egy meglehetősen érdekes rapverziót. Az eredeti itt hallgatható meg.

Punnany Massif – Csönded vagyok (2010)

30Y – Csönded vagyok (2009)

Te majd kézen fogsz és hazavezetsz

Az egyik legszebb szerelmes dal, Kern András Te majd kézen fogsz és hazavezetsz című dala napjainkban a Csík Zenekar és Presser Gábor feldolgozásában került újra a látókörbe. Az eredeti itt hallgatható meg.

Csík Zenekar – Te majd kézen fogsz és hazavezetsz (2014)

Darabokra törted a szívem

A Demjén Ferenc vezetésével működő Bergendy 1972-es, majd utóbb Demjén Ferenc újraéneklésében 1996-ban megjelent szomorú szerelmes dala újra szárnyra kap a 2010-es években, egy meglehetősen igényes, rapbetétekkel tarkított verzió jön ki 2016-ban a Halott Pénz feldolgozásában, és válik virálissá. Az eredeti verzió itt, Demjén Ferenc újraéneklésében pedig itt hallgatható meg.

Halott Pénz – Darabokra törted a szívem (2015)

Gyere és táncolj!

Az 1990-es évek Soho Party-slágerét a Wellhello dolgozta fel napjainkhoz igazítva, Náksi Attila rapbetétjének teljes cseréjével. Az eredeti itt hallgatható meg.

Wellhello – Gyere és táncolj (2015)

A Strand fesztivál himnuszaként debütáló feldolgozás a KFT 1986-os dalát idézi meg, ám egy-két korábbi feldolgozás is beékelődik közéjük, ez pedig nem más, mint a méltán híres buliformáció, a Soho Party, és nem maradhat ki a sorból DJ Szatmári sem. Az eredeti itt hallgatható meg, a Soho Party feldolgozása itt, DJ Szatmári pedig itt. Ezek után ez a dal méltán mondható örökzöldnek.

Pixa & Stereo Palma feat. Wellhello – Balatoni nyár (2016)

+1

Az Irigy Hónaljmirigy tagjai kifogyhatatlanok, ha parodizálni kell. Lássuk, mit hoztak ki a Halott Pénz Demjén-feldolgozásából!

Irigy Hónaljmirigy – Halott Pénz – Darabokra törted a szívem (2021)

Megjelent az Index.hu-n.