Napfonat klippremier a Popkulturálison! (VIDEÓ)

A 2018-ban alakult Napfonat az utóbbi években több ízben is bizonyította, hogy nem csak a világzenei színtéren, de a könnyűzenei palettán is megállja a helyét. Az öt női frontember találkozásából született, ütőshangszerekkel kiegészített a cappella együttes saját szerzeményeket, valamint magyar és más kultúrák népdalait dolgozza fel polifonikus hangzásba öltöztetve.

A Napfonat adventi műsorát első formájában 2019-ben hallhatta a közönség. Ez a zenei anyag adta az alapját a most megjelenő lemeznek, amelynek címe Égből, Fényből… A lemez különlegessége, hogy a lányok elrugaszkodva az eddigi a cappella koncepciótól hangszert ragadtak. Az Égből, Fényből… egy különleges ünnepi album. A Napfonat a népdalok és akár sokszor hallott karácsonyi énekek ősi szépségét olyan újszerű köntösbe öltözteti, amely igazán egyedi hangulatot varázsol a karácsonyfa alá.

Blogunkban az adventi időszakban publikált klipsorozat harmadik és egyben utolsó része tekinthető meg, korábbi premierjei a WMN, és a Szeretlek Magyarország oldalakon voltak láthatóak.

Címlapkép: Hajzer Anni