Nyíregyházán harmadszor is kézbe vehetik a hangszereket

Idén ismét Nyíregyházára látogat a Hangszert a kézbe kiállítás. A Hangszeresek Országos Szövetsége zenélésre és zenetanulásra ösztönző háromnapos rendezvénye március 25-én nyitja meg kapuit a Vikár Sándor Zeneiskolában.

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) nyolc évvel ezelőtt, 2017 februárjában indította útjára Hangszert a kézbe elnevezésű kiállítás-sorozatot, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél többeknek teremtsen lehetőséget a hangszerek és a hangtechnikai berendezések kipróbálására. A kiállítást az elmúlt évek során több mint félszáz településen rendezték meg, ami közel háromszáz kiállítási napot és mintegy százötvenezer látogatót jelent. Az NKA Hangfoglaló Program meghívásos pályázatának köszönhetően idén is folytatódhatott a rendezvénysorozat, legközelebb Nyíregyházát keresik fel a tárlatokat, illetve az ezeket kísérő rendhagyó énekórákat megvalósító szakemberek. 

Fotó: HANOSZ

A szabolcsi vármegyeszékhelyre először 2017-ben, a hazai települések közül harmadikként látogatott el a tárlat, majd  2021 szeptemberében a 43. kiállításnak is  Nyíregyháza adott otthont. Most, újabb három év elteltével, a 79. Hangszert a kézbe kiállítást ismét a Vikár Sándor Zeneiskolában rendezheti a HANOSZ, bízva abban, hogy a hét hangszercsoportban bemutatott közel 140 hangszer és hangtechnikai eszköz segítségével minél többeknek jön majd meg a kedve a zenélésre és a zenetanulásra. A háromnapos kiállítást Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Alpolgármestere nyitja meg március 25-én 11 órakor a zeneiskolában.