Zenekari kulisszatitkokkal vár mindenkit a Lóci játszik

Ismét a Müpában Csorba Lóránt, azaz Lóci, azonban most zenekarával, a Lóci játszikkal adnak Krokodil Hotel címmel egyedülálló színházi koncertet vasárnap este a Fesztivál Színházban.

A színházi fellépés nem idegen az együttestől, tudniillik a Verne Gyula regényéből készült, Nyolcvan nap alatt a föld körül című musical – miként a színlapon olvasható: zenés káosz – nem kizárólag a csapat dalaival került színre, de a muzsikusok szerepelnek is a produkcióban. Az előadás tavaly nyáron debütált szabadtéren, az idei évadtól pedig a Pesti Színház repertoárját gazdagítja, ráadásnak megjelent a zenei anyag lemezen.

Fotó: Juhász Éva

Mindezek ismeretében felmerül a gyanú, hogy a Krokodil Hoteltől valami hasonlót várhatunk. Csorba Lóci felvilágosított: a stáb, a rendező (Magács László), a zenészek (Csorba Lóránt – ének, basszusgitár, akusztikus gitár, Dobozy Ágoston – billentyűk, vokál, Fábián Tibor – dob, vokál, Fülöp Bence – gitár, Rácz Dániel – trombita, Vadász Gellért – szaxofon, lounge DJ), a színészek (Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Márkus Luca, Szántó Balázs) azonosak.

– Azonban ez nem színházi előadás, hanem „színháziasított” koncert – magyarázta a muzsikus.

Nekem a produkció címéről óhatatlanul a Hungaria hatalmas sikere, a Hotel Menthol 1982-es, Budapest Sportcsarnokbeli, látványos, többszintes díszletben, tarka kosztümös táncosokkal, szereplőkkel, dramatikus jelenetekkel gazdagított előadása jutott eszembe.

– Abszolút nem véletlenül – lelkesedett Lóci, hozzáfűzve: szándékos az áthallás, a Lóci Játszik minduntalan kapcsolgatja a komoly/vicces gombot.

– Szeretnénk olyat csinálni, mint a Hungaria, de azért azt tudomásul vesszük, hogy mi két ligával lejjebb vagyunk – szerénykedett az énekes.

Ellenben előnyükre fordítják a négy évtizednyi technikai fejlődés eredményeit, ennek megfelelően háttérvetítéssel pótolják az összetett díszletet, a sok szereplőt.

– Pont elegen leszünk így is a Fesztivál Színházban, hiszen a teljes létszámunk tizenkét fő – mondta a dalszerző, megemlítve a kisegítő zenészeket, Csapó Krisztián harsonást, Gábor Andor ütőst, Hegyi Zoltán nagybőgőst.

De halljunk valamit végre a sztoriról, amelyet meglehetős titokban kezel a zenekar.

– Dalaim mindig vallomásosak, a történetek zöme valóban megtörtént, hát most anzix-szerűen bemutatjuk a sztorikat. Így akik eljönnek a Krokodil Hotelbe, jobban megismerhetik az együttest, a tagokat, a közös munkánkat. Mindezt sok-sok jó zenével – fogalmazott Csorba Lóránt.

Címlapkép: Juhász Éva