Az Akváriumban dedikálnak az Akkezdet Phiai 

Az Akkezdet Phiai a 20 éves Akkezdet album apropóján tart dedikálást február 17-én az Akváriumban. Az eseményen megvásárolható lesz több lemez is, mint például a Kottazűr, a REP mixtape kazettán és CD-n is, illetve a trAnzKaPHka Kastély CD-je is.

A  2019 január elsején feloszlott hiphop formáció tagjai ugyan csak két nagylemezt adtak ki pályájuk során, annál nagyobb hatással voltak az egész szcénára. Debütáló albumuk, a 2003-ban megjelent Akkezdet a magyar hiphop egyik legmeghatározóbb alkotásává vált, mind a kritikusok, mind a hallgatóság körében elsöprő sikert aratott. 

Az album elismertsége lehetővé tette a külföldi fesztiválokra való eljutást is. Ezt követte a 2010-ben megjelent második albumuk, a Kottazűr, amely két korongon 15-15 számot tartalmaz, és rávilágít a hiphop, illetve az irodalmi közeg párhuzamaira és különbségeire. 

akkezdet phiai
Fotó: A38 Galéria / Marossy Norbert

Feloszlásukat követően Saiid szólókarrierjét kezdte építeni, Újonc P., azaz Závada Péter pedig egyrészt a színház és az irodalom felé fordult, másrészt pedig trAnzKaPHka néven publikálta Kastély című lemezét.

Az esemény 16 és 20 óra között lesz a szórakozóhely Lokál termében, ahol Akkezdet borítós póló és hoodie is kapható lesz.